Σε γενικές γραμμές τα φαρμακευτικά θειούχα σαπούνια περιέχουν θείο σε αναλογία 10%. Να θυμάστε πως το σαπούνι αυτό θα ξηράνει την επιδερμίδα σας, γιαυτό να μη το χρησιμοποιείτε πάνω από δύο φορές την ημέρα, όταν πρόκειται για θεραπεία κατά της ακμής ή άλλων δερματολογικών προβλημάτων. Αν το χρησιμοποιήσετε για λιπαρά μαλλιά, λούσιμο με το σαπούνι αυτό μιά φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Φορέστε το προστατευτικό σας εξοπλισμό και πάμε να ξεκινήσουμε.



Θα χρειαστείτε:
680 gr ελαιόλαδο (50% επί των ελαίων)
350 gr λάδι καρύδας (26% επί των ελαίων)
335 gr φοινικοπυρηνέλαιο (25% επί των ελαίων)
196 gr καυστική σόδα
520 gr νερό
60 gr σκόνη θείου
1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο για άρωμα (~5ml)

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες παρασκευής σαπουνιού με τη ψυχρή μέθοδο. Μόλις φτάσετε στο trace, προσθέστε τη σκόνη θείου και το αιθέριο έλαιο που επιλέξατε. Ανακατέψτε με το stick blender μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας και ρίξτε το στο καλούπι. Αφήστε το να σκληρύνει για 24-48 ώρες, ξεκαλουπώστε και κόψτε στα επιθυμητά μεγέθη. Αφήστε το να ωριμάσει για 6-8 εβδομάδες. Να θυμάστε πως το άρωμα είναι απαραίτητο στη συνταγή για να καλυφθεί η δυσάρεστη μυρωδιά του θείου.
Αυτή η συνταγή θα σας δώσει μεγάλη ποσότητα σαπουνιού, περίπου 10-12 μπάρες. Αν επιθυμείτε να παρασκευάσετε μικρότερη ποσότητα, μειώστε αναλογικά τις ποσότητες όλων των υλικών (έλαια, νερό, σόδα, σκόνη θείου και άρωμα). Η αναλογία καυστικής σόδας που δίνω θα μας δώσει υπερλίπανση 10%. Μη δοκιμάσετε με λιγότερη υπερλίπανση (πχ. 5%), θα σας καταξεράνει το δέρμα.
Καλή επιτυχία και καλή αποθεραπεία!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ τις ιδιότητες του σαπουνιού με θείο ΕΔΩ

ΠΗΓΗ