Καλοκαίρι, παραλία, θάλασσα, ήλιος. Και ποιος δε λατρεύει να χαλαρώνει στην ξαπλώστρα απολαμβάνοντας τον ήλιο; Φυσικά θα πρέπει να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ο ήλιος είναι ιδιαίτερα βλαβερός, αν κάθεστε με τις ώρες κάτω από αυτόν και αν δε φροντίζετε την επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να απλώνετε αντηλιακά και να πίνετε πολύ νερό.
Τα αντηλιακά τα καταναλώνουμε στο πι και φι. Η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα ακριβά. Τι θα λέγατε να δημιουργούσαμε ένα μόνες μας;



Η συνταγή για ένα αντηλιακό λάδι προσώπου και σώματος με κύρια συστατικά του το αβοκάντο, την καρύδα και το ελαιόλαδο θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

- 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο
- 2 κουταλιές λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές: σιτέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας
- 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριφυλλιού

Συνδυάζει σχεδόν όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την απόλυτη και ισορροπημένη προστασία του δέρματος. Το λάδι καρύδας και το αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη α, η οποία προστατεύει από τις υπέρυθρες ακτίνες.

Το ελαιόλαδο εμποδίζει την αφυδάτωση και σκουραίνει ελαφρά την επιδερμίδα. Το σιτέλαιο έχει βιταμίνη ε και εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες. το σησαμέλαιο και το ηλιέλαιο εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες. Το εκχύλισμα τριφυλλιού μειώνει την ευαισθησία του δέρματος στις επιδράσεις της uvb πέρα από το ότι δρα ως παράγοντας προστασίας. τέλος, το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικό και προλαβαίνει τα εγκαύματα.

Ωστόσο ο τρόπος παρασκευής του είναι ο εξής:

Βάζουμε όλα τα λάδια σε μικρό μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο. κατόπιν αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με ετικέτα. Εάν ζεστάνουμε πολύ ελαφρά και χτυπήσουμε επίσης για λίγο θα πετύχουμε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

Μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο απλώνουμε μία γενναία ποσότητα από το εν λόγω λάδι και κάνουμε απαλό μασάζ. Επαναλαμβάνουμε πάλι μετά από λίγη ώρα και γενικότερα, τις πρώτες ημέρες, βάζουμε συχνά και καθόμαστε στον ήλιο για μικρά σύντομα διαστήματα. αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο, επιβάλλεται να ξαναβάλουμε μία μικρή ποσότητα σαν εκ των υστέρων προστασία.

Υ.Γ Μην ξεχνάτε κάθε φορά, πριν τη χρήση, να το ανακινείτε καλά.

ΠΗΓΗ

ένα εύκολο, γρήγορο και φθηνό αντηλιακό.

Ένα αντηλιακό για βαθύ μαύρισμα, φτιαγμένο με τα χεράκια σας
και κυριως απαλλαγμένο από τοξικά και καρκινογόνα συντηρητικά.
Χωρις πετροχημικά, βαζελίνη η παραφίνη και μεταλλαγμένες ουσίες,
πρόσθετα χρώματα η αρώματα και οτιδήποτε τοξικό για την επιδερμίδα,
τον οργανισμό και το περιβάλλον.

Λοιπόν.
Από το φαρμακείο της γειτονιας σας θα πληρώσετε γύρω στα 4-5 ευρω
και θα πάρετε τα παρακατω δυο υλικά για ένα μπουκάλι των 100 ml.

 ΥΛΙΚΑ
αμυγδαλέλαιο 50 ml
βάμμα ιωδίου. κοκκινο
ελαιόλαδο, αγνο παρθενο.50 ml. [απο το σπιτακι σαs]

Τι κάνουμε.
Ζεσταίνουμε μέσα σε ένα μπρίκι το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο.

Δεν το αφήνουμε να καεί. Να είναι απλα χλιαρό.

Αφού κρυώσει τα βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι και το ανακινούμε.

Ριχνουμε τιs 10 σταγονεs βαμμα ιωδιου και αυτο ηταν.
Τελειωσαμε
Συμπληρώνουμε, αν θέλουμε με 2 σταγόνες άρωμα της αρέσκειας μας.
Εύκολο, απλό, γρήγορο, φθηνό και φυσικό προϊoν.
Το βάζουμε στο δέρμα και στο προσωπο, ανά 20 λεπτά.

Κάντε το και δε θα χασετε.

ΠΗΓΗ

Φτιάξε μόνη σου αντιηλιακό και προστατέψου από τον ήλιο χωρίς χημικά!

Με απλά υλικά, εύκολα και οικονομικά, μπορείς να έχεις ένα αξιόπιστο αντιηλιακό που θα προστατέψει το δέρμα σου από την βλαβερή ακτινοβολία του ηλίου ενώ δεν θα κάνει κακό στην υγεία σου!
Είναι λογικό πως ακόμη και η πιο φυσική κρέμα είναι αδύνατον να μην έχει χημικά, συντηρητικά, αρώματα ή χρώματα που μπορεί να βελτιώνουν τη διάρκεια, την απορροφητικότητα ή την υφή ενός καλλυντικού, όμως η συχνή χρήση είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον οργανισμό.

Με απλά υλικά που θα βρεις στην κουζίνα σου και το φαρμακείο της γειτονιάς σου, μπορείς σε λίγη ώρα να φτιάξεις το δικό σου αντιηλιακό για να σε προστατεύσει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Οι βαθμοί προστασίας του, είναι 20SPF. Σε περίπτωση που θέλεις δυνατότερο ή λιγότερο δυνατό αντιηλιακό, τότε αύξησε ή μείωσε τη δόση του οξειδίου του ψευδαργύρου. Κάθε κουταλιά της σούπας, χαρίζει περίπου 10 βαθμούς προστασίας.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (φυσικό αντιηλιακό με τουλάχιστον 4 δείκτη προστασίας)2 κουταλιές σούπας οξείδιο του ψευδαργύρου (φυσικό αντιηλιακό, δεν απορροφάται, αντανακλά τον ήλιο και η συγκεκριμένη δόση χαρίζει 20+ δείκτη προστασίας)
3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

ΠροαιρετικάΑν θες περισσότερο άρωμα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο ήΑν επιθυμείς να ενισχύσεις την καλλυντική δράση του αντιηλιακού σου, πρόσθεσε μερικές σταγόνες Βιταμίνης Ε σε λάδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το οξείδιο του ψευδαργύρου σε ένα γυάλινο βάζο και τοποθέτησέ το σε μπεν - μαρί.
Άναψε τη φωτιά και ανακάτευέ τα καλά μέχρι να λιώσουν και το μίγμα να γίνει ομοιογενέςΠρόσθεσε το οξείδιο του ψευδαργύρου, ανακάτεψε πολύ καλά και βγάλε το βάζο από το μπεν μαρί.Άδειασε το περιεχόμενο στο μπουκάλι που θα κρατάς το αντιηλιακό σου (γυαλί, πορσελάνη ή πήλινο είναι τα πιο καλά υλικά) και άσε το να κρυώσει και να πήξει.

Καλό είναι να γνωρίζεις:Το αντιηλιακό αυτό δεν είναι τελείως αδιάβροχο. Εάν θέλεις πλήρη προστασία, οφείλεις να το ανανεώνεις μετά από κάθε βουτιά.Το οξείδιο του ψευδαργύρου θα το βρεις σε σκόνη άρα θα πρέπει να προσέχεις να μην το εισπνεύσεις.Αποθήκευσέ το σε δροσερό μέρος ή το ψυγείο σου κάθε φορά που επιστρέφεις από την παραλία!Χρήση: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για έξι ολόκληρους μήνες!

ΠΗΓΗ